×
Αρχική Προϊόντα Εντομοαπωθητικό Pet Pure & Strong Συμβουλές & Προφυλάξεις Διαφημίσεις Προσφορές

Έντομα / Aedes albopictus (Κουνούπι Τίγρης)

Η υγειονομική σημασία του aedes albopictus είναι πολύ μεγάλη, καθώς είναι δυνητικός φορέας πολλών σοβαρών για τον άνθρωπο ασθενειών που μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και στο θάνατο.
Οι σημαντικότερες ασθένειες που μπορεί να μεταδώσει είναι ο δάγκειος και ο δάγκειος αιμορραγικός πυρετός που προσβάλλουν κάθε χρόνο πάνω από 20 εκατομμύρια ανθρώπους σε Ασία, Αφρική και Αμερική.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η σημαντικότερη επιδημία Δάγκειου και Δάγκειου Αιμορραγικού πυρετού στις Μεσογειακές χώρες, συνέβη στην Ελλάδα την περίοδο 1927-1928 με χιλιάδες καταγεγραμμένα κρούσματα και πάνω από 1.000 νεκρούς, οι περισσότεροι στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Έχει αποδειχθεί ότι είναι φορέας του αρμποϊού Chikungunya, του ιού της Ιαπωνικής Εγκεφαλίτιδας και του ιού του Δυτικού Νείλου. Μία πρόσφατη επιδημία της νόσου Chikungunya εμφανίστηκε στην Ιταλία και πιο συγκεκριμένα στη Ραβένα το 2006 με 151 κρούσματα προκαλώντας το θάνατο σε έναν άνθρωπο.
Είναι η πρώτη επιδημία σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που οφείλεται σε κουνούπια μετά το τέλος του ανθελονοσιακού αγώνα, στα τέλη της δεκαετίας του 1950.
Επίσης, έχει κατηγορηθεί και για τη δυνατότητα μετάδοσης και άλλων 22 τουλάχιστον αρμποϊών. Το Κουνούπι Τίγρης θεωρείται ιδιαίτερα επιθετικό και επίμονο κουνούπι, τσιμπάει καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, ζει μέσα στους κήπους και τις αυλές των σπιτιών και η όχληση που προκαλεί θεωρείται μεγαλύτερη από αυτήν που προκαλούν άλλα κουνούπια, ακριβώς επειδή ενοχλεί τον άνθρωπο όλες τις ώρες της ημέρας και του δειλινού.