×
Αρχική Προϊόντα Natural 4 Συμβουλές & Προφυλάξεις Aroxol Earth Choice Διαφημίσεις Προσφορές Διαγωνισμός

Το AROXOL αντιμετωπίζει και απωθεί αποτελεσματικά και το κουνούπι Τίγρης

Αν και το κουνούπι Τίγρης, δεν είναι νέο, έχει γίνει διάσημο τα τελευταία χρόνια, γιατί εξαπλώνεται με πολύ μεγάλη ευκολία και επειδή κυκλοφορεί και την ημέρα.

Ουσιαστικά, είναι ίδιο με τα άλλα κουνούπια, όμως ξεχωρίζει για το χρώμα του που είναι μαύρο, την πλάτη του που φέρει λευκές γραμμές και τα πόδια του που έχουν λευκούς δακτυλίους. Γι’ αυτό και το όνομα «Τίγρης».

Ξεκίνησε από την Νοτιανατολική Ασία και εξαπλώθηκε γρήγορα, γιατί γεννάει τα αυγά του στα εσωτερικά τοιχώματα σε χαρτοκιβώτια, ξύλινες επιφάνειες και έτσι μπορεί να μεταφερθεί εύκολα με τα εμπορεύματα που ταξιδεύουν ανά τον κόσμο. Τα αυγά του είναι πολύ ανθεκτικά και μπορούν να επιζήσουν και με την ελάχιστη υγρασία όπως αυτή που υπάρχει στους υπονόμους, τις σχάρες συλλογής των νερών της βροχής, στα μπουκάλια, βάζα, καλύμματα αυτοκινήτων, δοχεία ποτίσματος, κάδοι, μπανιέρες, κοιλότητες δένδρων, λούκια, υδρορροές, γούρνες ποτίσματος ζώων, πιατάκια γλάστρας και γενικά όπου είναι δυνατόν να κατακρατηθεί έστω και η ελάχιστη ποσότητα νερού. Οι προνύμφες του είναι κοντές και χοντρές με χρόνο ζωής τις 5-10 μέρες ενώ το ενήλικο κουνούπι έχει χρόνο ζωής τις 1-2 εβδομάδες το καλοκαίρι.

Το κουνούπι Τίγρης είναι πολύ επιθετικό, κυρίως κατά τη διάρκεια της ημέρας, και το τσίμπημά του προκαλεί πρήξιμο, ενώ προτιμά να τσιμπά γόνατα και αστραγάλους. Εκτός από τον άνθρωπο, επιτίθεται και στα κατοικίδια, αλλά και περιστασιακά και στα πτηνά.

Από τους επιστήμονες, θεωρείται ότι είναι φορέας πολλών σοβαρών και θανατηφόρων ασθενειών για τον άνθρωπο και για τα ζώα, όπως ο δάγκειος και δάγκειος αιμορραγικός πυρετός, ο κίτρινος πυρετός η νόσος Chikungunya, η Ιαπωνική εγκεφαλίτιδα, ο πυρετός του Δυτικού Νείλου.

Αν και η Πολιτεία οφείλει κεντρικά να παρακολουθεί την εξάπλωση του εντόμου και να την περιορίζει με ειδικούς ψεκασμούς, όπου είναι δυνατόν, χρειάζεται και εμείς οι ίδιοι οι πολίτες, ξεχωριστά, να παίρνουμε τα μέτρα μας.

Στην προφύλαξή μας αυτή, μπορεί να μας βοηθήσει αποτελεσματικά και καθημερινά το Αroxol, η No1 μάρκα στο σύνολο της αγοράς. Όλη η γκάμα εντομοκτόνων-εντομοαπωθητικών AROXOL αντιμετωπίζει και απωθεί αποτελεσματικά και το κουνούπι Τίγρης. Πιο είναι όμως το σημαντικό; Να γίνεται χρήση των προϊόντων Aroxol και την ημέρα που το συγκεκριμένο έντομο είναι πιο επιθετικό.

Γιατί είμαστε σίγουροι με τα Aroxol;

Όταν επιλέγουμε προϊόντα Aroxol, επιλέγουμε αυτόματα την εγγύηση ενός επώνυμου, καταξιωμένου για χρόνια στην ελληνική αγορά, αξιόπιστου brand που μας προσφέρει:

  • απόλυτη αποτελεσματικότητα
  • ευρεία γκάμα προϊόντων για την αντιμετώπιση των εντόμων
  • απόλυτα ασφαλή χρήση, αφού έχει περάσει όλους τους απαραίτητους ποιοτικούς ελέγχους

Πρόκειται για τα Νο1 προϊόντα εντομοαπωθητικών στην Ελλάδα, που είναι αποτελεσματικά απέναντι στα έντομα, ασφαλή για τον άνθρωπο και μας στηρίζουν με συνεχείς προσφορές…που δεν τσιμπάνε.

aroxol